26 Ocak 2013 Cumartesi

Batık Salon Avantajları ve Dezavantajları


Çok moda gibi, bazen mimari eğilimleri vardır, o iyi veya kötü, yeniden su yüzüne için. Son zamanlarda, biz batık oturma odaları için daha fazla tartışmalar görüyorum. Bunlar Dwell gibi çağdaş tasarım dergileri gibi, daha da şaşırtıcı yerlere, çok popüler Mad Men gibi, döneme uygun TV programları her yerde kendilerini gösteriyorlar.
Mad Men Living Room.
Bu fikir artık geçmişte kalmış aşikar hale gelmiştir. Böyle Los Angeles bu ev bu 1960 fikir uygulamak birkaç büyük, çağdaş mekanlara vardır.
Lahontan Evler.
Oturma odası alanı, mutfak ve yemek alanı daha düşük seviyede iken, hatta maruz kalan yapı ve beton döşeme sertlik ile, açık ve davetkar hissediyor. Açık, batık oturma alanı mutfak ve yemek odası güzelce coziness dengeler.
Açıklık hissi - Belki bu tasarım konseptinin en büyük avantajlarından biridir.
Eero Saarinen'in Miller House .
Açıklık Bu duygu tavan düzlemi artırmadan elde edilebilir. Örneğin, 1957 yılında inşa Eero Sarrinen Miller House, atın. Yaşam alanı her tarafta ana yaşam düzeyi yüksek döşeme çevrili, gerçekten batık olduğunu. Tavanın düz düzlem mütevazı bir yükseklikte görünür, henüz tüm alanlarda yaşam alanı indirdi olmasaydı daha açık hissediyor. Ayrıca geniş bir fikir eklemek birkaç duvar vardır, ancak bu açıklık mobilya alan kıymak olmadığı gerçeği nedeniyle büyük bir parçası var.
Batık Oturma Odası Eğimli.
"Konuşma çukur" bir diğer avantajı da duvarlar kullanılarak olmadan ayrı bir boşluk tanımlamak için bir yöntem olmasıdır. Davetkar bir gömme dairesel oturma alanı ile başka bir açık alan düşünün. Genel olarak çok geniş bir alan parçası olmasına rağmen basık alanlarda, çok samimi görünüyor. Uzay kavisli oturma ve tonoz ve aydınlatma ile tavan dairesel formların tekrarı ile de gömme zemin tarafından sadece tanımlanmış, ancak. Bir silindirik boşluk repose samimi bir yer veren, büyük dikdörtgen bir oda içinde oluşmuştur.
Açık batık veranda alanı.
Batık oturma alanları ev iç için sadece değil, ama büyük açık olabilir. Oturmak ve dinlenmek dışında bir fonksiyonel alan sağlarken Bu gömme veranda alanı mimari geometri pekiştiriyor.
Havuz Gömme Oturma.
Batık oturma son bir avantaj oluşturduğu katma drama. Bu gömme oturma yarımada, buna örnek olarak vermektedir. Oturma alanı hala havuz yükseklikte olsaydı güzel olabilir, ancak su seviyesinin altında düşürücü güzel görünümü bozmadan bu uzay dramatik parlama verir olacaktır.
Ölçek: oda için çok büyük .
Batık oturma odaları için birçok avantaj ile, bir onlar hiç modası gitti neden merak vardır. Gerçekte, bazı dezavantajları vardır. Örneğin, ölçek dikkat edilmelidir. Sadece küçük bir alanda gömülü ise, çok bir küvette oturan gibi, klostrofobik bir etkiye sahip olacaktır. Başka bir dezavantaj alan esneklik eksikliği; mobilya düzenlenmeyecek edilemez ve zemin her zaman başka bir işlev için işe yaramaz hale, bu bir "delik" var olacaktır. Ve bir final, ancak önemli dezavantajı: inşa etmek daha masraflıdır.

Sosyal Ağlarda Paylaş:
Sayfa Linki:
Sitene Ekle:
Forum'da Paylaş:

Ev Dekorasyonu (Hakkında)
Dünyanın ve Türkiye'nin En iyi Dekorasyonlarının yayınlandığı bu sitede sizin tercihlerinize göre dekorasyonlar mevcuttur. Yatak odalarının dekorasyonu, çocuk odaları dekorasyonlarından bahce dekorasyonunu kadar aradığınız herşeye cevap verebilen bir sitedir. ev Dekorasyonu rehber sitesidir.

''Batık Salon Avantajları ve Dezavantajları'' Bu yazı; 26 Ocak 2013 Cumartesi tarihinde kategorisinde yayınlanmış olup ibrahim kayadibi tarafından yayınlanmıştır. Ayrıca henüz yorum yapılmamış bir konudur.

0 yorum:

Yorum Gönder